Vyhodnocení mezinárodní výtvarné soutěže

Již podvacáté byly v pátek 25. listopadu v Domě kultury na Sítné v Kladně oceněny nejúspěšnější dětské výtvarné, literární a fotografické práce mezinárodní soutěže o ekologii Kladenská veverka.
Mladí tvůrci od předškolního věku až do devatenácti let zpracovávali svá díla na téma ochrany životního prostření v rybníku, řece a moři, případně pomoci nemocným a zraněným živočichům. Výtvarné práce byly rozděleny podle techniky – kresba, kresba tuší, kresba pastelem, malba, grafika a jiné techniky, keramika a také fotografie. V neposlední řadě byly oceněny i literární práce.Ceny předávaly významné osobnosti města Kladna a další významní činitelé středočeského kraje.Výtvarné práce byly i z ciziny, například z Makedonie, Maďarska, Peru, Estonska. Naše škola se této soutěže každoročně účastní.
• 2. místo získala práce Kristíny Herákové z 2. třídy ve druhé kategorii
• 2. místo získala práce Michaely Kočárkové ze 7. třídy ve třetí kategorii
• 3. místo získala práce Davida Bundy z 8. třídy ve třetí kategorii
• 5. místo získala práce Patrika Bílka ze 7. třídy ve třetí kategorii
Všem výhercům upřímně blahopřejeme a velmi nás těší, že všechny práce našich žáků K. Mullerové, M. Sedelmayerové, T. Kůtové, J. Neradila, které byly zaslány do soutěže, jsou vystaveny na čelních místech jako doprovodné obrázky k ostatním oceněným.

Mgr. L.Vošmiková


28. listopadu 2010