Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice 2010

I v letošním roce se naše škola zúčastnila Mezinárodní dětské výtvarné soutěže Lidice 2010. Mezinárodní dětská výtvarná výstava Lidice je pořádána k uctění památky zavražděných dětí z české obce Lidice německými nacisty v roce 1942. Této výstavy, která je známá u nás i na celém světě, se každoročně účastní děti z několika desítek zemí všech světadílů.

Letošní téma bylo velice pestré - biodiverzita neboli rozmanitost živé přírody. Letos se zúčastnilo přes 25 000 soutěžících ze 60 zemí světa, z České republiky to bylo přes 7000 soutěžících.

Dnes jsme se zúčastnili slavnostního předávání ocenění a prožili velmi příjemné dopoledne v Lidické galerii. V této velké konkurenci výtvarných prací si naši žáci vedli skvěle. Nejvyšší ocenění - medaili Lidická růže získala Eliška Peslová ze 6. třídy, další medaile škole za kolekci prací kresby a malby získali žáci Hanzlík Marek, Kasalická Anežka, Kasalická Johana, Müllerová Eliška, Sedelmayer Gustav, Uhrová Kateřina a Vaňková Michaela.

Velkým potěšením pro naši školu bylo hudební vystoupení Gustava Sedelmayera žáka 7. třídy při zahájení i v průběhu celého slavnostního předávání. Oceněné výtvarné práce dětí z celého světa budou vystaveny v Památníku Lidice až do 31. 10. 2010.

Mgr. L. Vošmiková

Fotografie z této akce jsou k vidění ve fotogalerii.

26. května 2010