Soutěž „Evropa ve škole“

V úterý 2. února 2010 proběhlo školní kolo literární soutěže „Evropa ve škole“.

„Evropa ve škole“ je soutěž s dlouhou tradicí organizovaná v evropských zemích od roku 1953. Základní myšlenkou je propagovat ideje vzájemné sounáležitosti evropských zemí a podporovat pocit spoluzodpovědnosti za osud Evropy.

Motto letošního ročníku:
„S novou odvahou. 2010 – evropský rok boje proti chudobě a sociálnímu vyčlenění.“

Na soutěž se pod vedením svých vyučujících připravovali všichni žáci II. stupně a je potěšující, že dané téma uchopili velmi zajímavě a kvalitně. Do školního kola postoupilo celkem 12 autorů.

V první kategorii byla třetím místem oceněna práce Jany Pencové, druhé místo si odnesl Vladimír Blažek a z vítězství se radoval Miroslav Renner (všichni z 5. třídy).

Ve druhé kategorii se porotě složené převážně z žáků 7. ročníku nejvíce líbil příběh Jakuba Krupičky (8. třída). „Stříbro“ si odneslo zamyšlení Kateřiny Vávrové (6. třída). A třetí místo si zasloužilo napínavé vyprávění Martina Nováka (8. třída).

Třetí kategorie byla zastoupena 2 žáky z 9. ročníku – Kateřina Filková a Antonín Hanzlík se se shodným vysokým bodovým hodnocením dělí o vítěznou příčku.

Po vyjádření laické poroty následoval verdikt poroty odborné – ta do krajského kola soutěže nominovala Miroslava Rennera, Kateřinu Vávrovou, Jakuba Krupičku a Kateřinu Filkovou.

Oceněným blahopřejeme a všem, kteří se do soutěže zapojili, děkujeme za krásný čtenářský zážitek.

Mgr. Drahomíra Klepalová

3. února 2010