Buštěhradští Tygři vybojovali stříbro!!

Naši žáci 3. – 7. tříd se již posedmé letos zúčastnili Školní florbalové ligy „florbalem proti drogám a kriminalitě“. Po dvou bronzových umístěních i v tomto roce mířili k metám nejvyšším.
Po základní části patřilo našim klukům třetí místo. Ve čtvrtfinále, které se konalo v rámci finálového dne 13. 4. 2019 v kladenské hale BIOS, jsme se utkali s Opicemi z Hnidous. Po brzkém vedení soupeře 2:0 se naši kluci oklepali a dokázali zápas, hlavně díky Lukáši Střeskovi, otočit na konečných 7:3. „Povinný“ postup do semifinále byl tedy splněn. V boji o finále jsme narazili na kvalitní tým Medvědů ze ZŠ Zd. Petříka Kladno. Vyrovnaný duel odstartoval šťastný, ale důležitý, gól Matyáše Pajkrta. Na naše vedení 2:0 dokázali soupeři odpovědět už jen snížením na konečných 2:1. Postupové oslavy mohly začít. Když celý tým naskákal na oporu týmu a strážce naší svatyně Oleha Fedorovyche, byl to jasný důkaz, že se klukům splnil hlavní cíl – FINÁLE. V něm nás čekali kvalitní Nosorožci ze ZŠ Norská Kladno. V jejich kádru figuruje velká řada jmen hráčů, kteří hrají florbal aktivně za mládežnické celky Kanonýrů Kladno. Bylo tedy jasné, že to nebude snadné. Úvod zápasu patřil našim,
ale po neproměněných šancích se brzy ujal vedení soupeř a boj o zlato jasně ovládl tenisovým výsledkem 6:1. Jediný úspěch buštěhradských zaznamenal nadějný mladíček Martin Šumný.
Jak dokazuje přiložená fotografie, kluci byli z prohraného finále hodně zklamaní. Pomýšleli na příčku nejvyšší a to je v pořádku. Nicméně už teď vědí, stejně jako všichni rodiče, že se jim podařilo něco výjimečného a že mají na co vzpomínat po celý svůj život. Jako trenér bych svému týmu rád poděkoval a pochválil ho za vynikající a příkladnou reprezentaci naší školy a našeho města. Velké díky patří i rodičům za celoroční podporu a povzbuzování při všech zápasech. A jak to dopadne příští sezónu? Zlato? To už se nechme překvapit :-)
Mgr. Václav Barták


22. května 2019