3. místo ve Školní florbalové lize

I letos se naše škola aktivně zapojila do projektu Školní florbalové ligy proti drogám a kriminalitě. Ani v 7. ročníku se naši žáci ze 3. - 7. tříd v konkurenci škol z okresu Kladno neztratili. Ba naopak. Během půlroční sezóny se stali postrachem soupeřů a vyrovnanými výkony vystoupali až na druhé místo v tabulce základní části. Lepší už byl pouze výběr 4. ZŠ (Nosorožci), tedy školy, která se na tento sport specializuje. 

Celkové pořadí se ovšem v systému ligy určuje až v závěrečném finalovém dni. Ve čtvrtfinále naše družstvo (Tygři) narazilo na 10. ZŠ Kladno (Štíři) a bez větších komplikací vyhrálo 4:0. V semifinále jsme se utkali se 7. ZŠ Kladno (Jeleni), kteří se stali překvapením turnaje díky postupu ze čtvrtfinále. Bohužel i proti našemu celku potvrdil soupeř svůj dobrý den a po výsledku 1:2 poslal buštěhradské florbalisty do boje o bronz.

V zápase o 3. místo jsme obhajovali loňský úspěch. Opět proti 2. ZŠ Kladno (Medvědi) a opět ve velmi vyrovnaném zápase. Ten se naštěstí na závěr přiklonil na naši stranu a po výsledku 5:3 jsme dosáhli na bronz i letos.

Velké poděkování patří všem hráčům za skvělou a příkladnou reprezentaci školy a také rodičům za neodmyslitelnou pomoc a podporu po celou dobu trvání soutěže. Také děkuji svým trenérským asistentům.

Mgr. Václav Barták - hrdý trenér kluků, kteří bojovali za naši školu jako Tygři


16. května 2018