Účast našich žáků na krajském kole v šachu

Jak jsme v předchozím článku avizovali, postoupili naši žáci z okresního kola v šachu do krajského, které se konalo 15.12. 2015 tradičně v Neratovicích. Přes komplikace, které postihly všechny kladenské týmy v autobuse po cestě na místo konání, jsme dorazili do kulturního domu v Neratovicích včas a mohli relativně v klidu zasednout k šachovnicím.

Naši mladší žáci ve složení Ondra Popovský, Petr Peták, Radim Novák, Eliška Žitníková a Matyáš Buk poměřili síly v turnaji na 7 kol švýcarským systémem v partiích po 20 minutách celkem s 11 školami. Do posledního zápasu bojovali o medailové třetí místo, ale proti silnějšímu soupeři v závěru nedostali šanci a obsadili tak konečné 6. místo. Potvrdili tak papírové předpoklady a předturnajové nasazení dle výkonnosti do tabulky dle šachového hodnocení ELO.

Starší sestava Davida Langa, Lukáše Malého, Josefa Švece, Davida Strnada a Samuela Kolaka hrála stejným systémem jako mladší a měla i totožný počet soupeřů. Jim se ovšem své nasazení na 6. místě potvrdit nepodařilo a obsadili tak v konečném účtování 8. místo.

Všem našim reprezentantům patří velký obdiv a poděkování za vzornou reprezentaci školy a dobré umístění na krajské úrovni.

Podrobné výsledky mladší kategorie, starší kategorie.

Mgr. Václav Barták

7. ledna 2016