Nejlepší šachová družstva okresů Kladno a Rakovník, 2x postup

Ve čtvrtek 3. prosince se sešly týmy nejlepších školních šachistů okresů Kladno a nově i Rakovník v Dělnickém domě v Kladně. Jako tradičně jsme vyslali družstvo 1. a 2. stupně, obě s ambicemi na vítězství a s tím spojeným postupem do krajského kola. Obě kategorie se utkaly v sedmi utkáních systémem každý s každým na 4 šachovnicích.

Mladší družstvo v sestavě Ondra Popovský, Petr Peták, Radim Novák a Eliška Žitníková excelovalo a suverenním způsobem bez jediné prohry, pouze s dvěma paty, ovládlo turnaj týmů 1. stupně.

Starší žáci David Lang, Lukáš Malý, Josef Švec, David Strnad a Samuel Kolak tak jednoznačně turnaj neovládli, ale až do posledního kola se se silným výběrem Gymnasia Kladno tahali o prvenství. Přestože se nakonec radoval náš soupeř, dokázali naši borci uhájit stříbrnou příčku a zajistit si tak postup do Neratovic, kde se hraje 15.12. 2015 krajské kolo.

Děkujeme pořadatelům turnaje za bezchybnou organizaci, trenérům za přípravu našich šachistů a v neposlední řadě našim žákům za vzornou a příkladnou reprezentaci naší školy a velký úspěch v královské hře.

Držte nám palce při dalších partiích.

Mgr. Václav Barták

Fotografie z turnaje

Ke stažení

14. prosince 2015