První výhry v házenkářské Školní lize!

V Buštěhradě rostou nadějní házenkáři a házenkářky! Ne, není to apríl. Našim páťáčkům se 1. dubna výtečně vedlo na posledním oficiálním miniházenkářském turnaji v letošním školním roce. Na Zličíně sice v klání díky nezvyklým pravidlům obsadily „až“ druhé místo, ukázali však progres a chválou na jejich adresu opět nešetřili ani organizátoři akce, v čele se zkušeným trenérem mládeže Dukly Praha Pavlem Farářem nebo gólmanem extraligového týmu Dukly Praha a členem širšího kádru reprezentace ČR Tomášem Petržalou.

Tentokrát nás do haly ZŠ Zličín cestovaly hned dva týmy, z nichž pouze ten výkonnostně silnější bojoval o body do soutěže. Soupeřem nám byly družstva z domácí školy a pražské ZŠ Gutha-Jarkovského. Hrálo se systémem dvakrát každý s každým (dvě vzájemná střetnutí byla považována za poločasy a jejich výsledek se sčítal). Na úvod „A“ tým ve složení Lukáš Rohla, Standa Sochr, Samuel Kolak, Sára Stašková, Vojta Enderle, Kája Řepová a Maxmilián Halaj zdolal oba soupeře, což se v předchozím turnaji nepovedlo ani v jednom z desetiminutových úseků! V druhé sérii zápasů sice ztratili vedení s pozdějšími vítězi celé Zličínské školní ligy (pořadatelská ZŠ Zličín), ale s přehledem zdolali ZŠ Gutha-Jarkovského – výhra 10:4 znamenala historicky první body naší školy v soutěžích ČSH!

Dařilo se i druhému týmu, který ukázal, že se nejedná o žádná „béčka“. S Petrem Bílkem v brance, Davidem Macíkem, Zuzanou Kuthanovou, Romanou Dvořákovou, Sašou Mayrhoferovou a střeleckým duem Prokop Sedelmayer - Erik Fedorko předvedly naše děti velice dobré výkony a připsaly si rovněž jednu výhru.

Na Zličíně se nám ale ve středu dařilo nejen výsledkově! Povedl se nám jako kolektivu celý den, včetně aprílových žertíků a po většinu průběhu turnaje se nám navíc dařil prezentovat jako jednotný tým. 

Mgr. Jan Vtípil


7. dubna 2015