Zápis ze zasedání dne 1. 6. 2006

Přítomni: pí Holeyšovská, Ing. Kasalický, Mgr. Kindlová, Mgr. Mňuková, Ing. Muller, Mgr. Tesařová, Ing. Závorková

Program:

  1. Změny ve Školské radě
  2. Inspekční zpráva? duben 2006
  3. Personální změny v ZŠ a MŠ Oty Pavla v Buštěhradě
  4. Diskuse

  1. Změny ve Školské radě

    Pan Müller poděkoval vedení školy za organizování voleb do Školské rady v dubnu 2006. Zároveň oznámil zánik Rady školy při ZŠ a MŠ Oty Pavla v Buštěhradě a její zákonnou přeměnu na Školskou radu ZŠ a MŠ Oty Pavla v Buštěhradě. Školská rada má povinnost scházet se minimálně dvakrát do roka, předseda ŠR navrhl scházet se častěji. Předsedou Školské rady byl navržen a jednohlasně zvolen pan Ing. Müller.

  2. Inspekční zpráva? duben 2006

    Školská rada doporučila zveřejnění Inspekční zprávy školy ze dne 21. 4. 2006, což zatím učiněno nebylo.

  3. Personální změny v ZŠ a MŠ Oty Pavla v Buštěhradě

    V Základní škole Oty Pavla v Buštěhradě dochází ke konci školního roku k několika personálním změnám. Odchází pět učitelů (z toho p. uč. Svobodová do důchodu) a výpověď podal i pan ředitel Mgr. Beran. Na místo ředitele ZŠ byl zřizovatelem okamžitě vyhlášen konkurs. Do vyhlášení výsledků konkursu byla statutárním zástupcem školy pověřena paní zástupkyně Mgr. Tesařová.
    Školská rada konstatovala naléhavost řešení personální otázky tak, aby nedošlo k ohrožení zabezpečení VVP na 2. stupni. Škola potřebuje najít učitele pro výuku českého jazyka, tělesné výchovy a pravděpodobně i matematiky a fyziky. Školská rada doporučila co nejširší a urychlenou prezentaci výběrových řízení na tato místa a nabídla pomoc při hledání kandidátů.

  4. Diskuse

    • 4.1. Inspekce upozornila na tytéž nedostatky, které již opakovaně naznačovala Rada školy? splnění kvalifikačních předpokladů učitelů doplňujícím studiem, snížení věkového průměru pedagogického sboru, nepřítomnost motivačního faktoru učitelů ze strany veden, nekonkrétnost údajů o zájmu a úspěšnosti žáků v přijímacích řízeních, odkládání řešení nedostatků do doby zahájení vzdělávání podle ŠVP, nevhodnost prostorů pro odkládání oděvů a obuvi, atd.
    • 4.2. Pan Müller poukázal na nutnost posílení cizojazyčné výuky na škole, přesněji na její rozšíření na více jazyku kromě dosavadního anglického.
    • 4.3. Ing. Závorková z pověření Mateřského centra Buštěhradský pelíšek předložila nabídku finančního příspěvku škole na herní prvek pro budoucí hřiště v areálu školy. Vyjádřila přesvědčení, že s pomocí města, rodičů a získáním grantů (o které škola musí požádat) by mohlo být hřiště realizováno.
    • 4.4. Vyvstala opět otázka nutnosti řešení příjezdové komunikace ke škole. Do areálu školy vjíždějí auta rodičů, čímž dochází k ohrožení bezpečnosti žáků, nacházejících se na školním dvoře. Paní Holeyšovská požádala pana Kasalického o možnost nahlédnutí do starých plánů, které byly navrženy již dříve k řešení situace, nebyly však z různých důvodů realizovány.

Zapsala: Mgr. Monika Mňuková, 7. 6. 2006 v Buštěhradě.

1. června 2006