Zápis ze zasedání dne 28. 3. 2006

Přítomni: pí Holeyšovská, Mgr. Mňuková, Ing. Müller, pí Šímová, Mgr. Tesařová

Host z vedení školy: Mgr. Beran

Host z řad rodičů: Ing. Závorková

Program:

  • Volby do Školské rady
  • Společné jednání školské rady a SRPDŠ
  1. Volby do školské rady

    Vzhledem ke končícímu volebnímu období členů rady školy byl stanoven termín pro volby do Školské rady na 10. 4. 2006 16 hod. Volby proběhnou po představení kandidátů z řad rodičů na členy Školské rady.

    Kandidáti z řad rodičů: Mgr. Monika Mňuková, Ing. Jana Závorková, Ing. Jiří Müller. Školská rada je devítičlenná, z toho rodiče jsou zastoupeni třemi členy.

  2. Společné jednání školské rady a SRPDŠ

    Po dohodě s Ing. Jiřím Kožmínem? předsedou SRPDŠ proběhlo jednání Školské rady a SRPDŠ společně. Do budoucna je úzká spolupráce obou organizací více než vhodná.

    • 2.1. Ples SRPDŠ

      Pro velmi malý počet prodaných lístků byl ples zrušen. Dle vedení školy byla inzerce dostatečná.

    • 2.2. Uveřejnění rozvrhu školy

      Byl prezentován návrh rodičů na uveřejnění rozvrhu školy a učitelů jednotlivých předmětů na internetu. Není zcela jasné zda tento návrh bude akceptován všemi rodiči, vzhledem k zajištění bezpečnosti dětí.

    • 2.3. Stánek občerstvení ve škole

      Jsou neustále četné negativní připomínky rodičů k sortimentu, který je nabízen ve stánku s občerstvením. Tento problém se řeší na zasedání Školské rady již poněkolikáté. Vedení školy se bude zabývat možností omezení sortimentu? nevhodné cukrovinky.

    • 2.4. Školní mléko

      SRPDŠ zpracuje anketu na počet zájemců o dotované školní mléko. Anketa proběhne nejprve na prvním stupni.

    • 2.5. Pěvecký kroužek

      Jako výpomoc bude docházet paní Horová.

    • 2.6. Vši ve škole

      Rodiče poukazují na stále se opakující výskyt vší ve škole a žádají kontroly vlasů žáků učiteli. Dle vyjádření vedení školy učitel nesmí sahat dětem do vlasů. Podle Mgr. Berana byl tento názor prezentován v odborném časopise a škola se tímto doporučením řídí. V MŠ se daří tento problém potírat, kontroly učitelkami probíhají.

    • 2.7. Nekázeň v 6. třídě

      Nekázeň byla zvládnuta třídní učitelkou pí Brücknerovou.

    • 2.8. Umístění žáků na střední školy

      Z devátých tříd vystupuje celkem 43 žáků. 23 žáků se hlásí na střední školy. Zástupce školy uvádí, že všech 23 žáků se dostalo na zvolené střední školy na první termín.

    • 2.9. Hygiena ve škole

      Rodiče navrhují, aby byla tuhá mýdla na sociálních zařízeních nahrazena tekutými. A zavedeny jednorázové ručníky.

    • 2.10. Školní hřiště

      Podle slov Mgr. Berana nebylo zažádáno o grant na školní hřiště, protože by se škola musela podílet 30-40% na pořizovacích nákladech. Tyto prostředky nejsou nyní k dispozici. Vedení školy bylo upozorněno na velmi špatný a zanedbaný stav školní zahrady. Na zahradě se nachází zařízení a stavby, jež by mohly ohrozit zdraví dětí. Rodiče navrhly možnost brigády na úklid školní zahrady, organizaci, včetně inzerce, by mělo zajistit vedení školy.

    • 2.11. MŠ

      Paní Šímová upozornila na v současné době nedostatečnou kapacitu školky. K zápisu na školní rok 2006/7 se dostavilo 51 dětí, k dispozici je 23 volných míst. Vedení školky proto zpracovalo kritéria, dle kterých se bude řídit přijímání nových žáků do MŠ. Tato kritéria budou schvalována 29.3.06 na veřejném zasedání městského zastupitelstva. Paní Šímová zpracuje rozvahu možností rozšíření kapacity školky, vzhledem k tomu, že je předpoklad dlouhodobého nárůstu počtu dětí.

    • 2.12. PC v družině

      Paní Holejšovské se podařilo pořídit 6 PC jako sponzorský dar pro potřeby družiny, chybí k nim monitory. Rodiče byly požádáni o prověření možností zajištění chybějících monitorů.

Zapsal: Ing. Jiří Müller, 2. 4. 2006

28. března 2006