Výzva k urychlenému konání v záležitosti rozšíření mateřské školky

Školská rada ZŠ a MŠ Oty Pavla Buštěhrad

Školská rada Page:1/1

Datum: 27. ledna 2012

Věc: Výzva k urychlenému konání v záležitosti rozšíření mateřské školky

Vážená paní starostko, vážené zastupitelky, vážení zastupitelé,
Školská rada ZŠ A MŠ Oty Pavla v Buštěhradě se na svém zasedání konaném dne 25. 1. 2012 zabývala stavem prací vedoucích k plánovanému rozšíření kapacity MŠ. Podle dostupných informací je plán na realizaci této priority našeho města vážně ohrožen. Všichni přítomní členové školské rady byli stávající situací velmi znepokojeni.

Na jednom z minulých zasedání zastupitelstva bylo rozhodnuto, že MŠ bude rozšířena v prostorách uvolněných Městským úřadem po jeho přestěhování do zámku. Zároveň s tím byl zamítnut návrh na vybudování jedné či dvou nových tříd MŠ v rámci „nové” budovy ZŠ. Školská rada proto očekává, že zastupitelé města věnují maximální úsilí tomu, aby tohoto cíle bylo dosaženo. Na rozšíření MŠ čeká řada rodičů dětí, kteří doposud neměli možnost dítě do MŠ umístit. Vedení školy a její pracovníci musí mít o situaci, která nastane od září 2012, zcela jasno. Zpomalování prací na projektu ohrožuje termín jeho dokončení a staví zaměstnance školy, rodiče a ostatně i děti do těžko zvládnutelné situace. Nejde jen o náročnou realizaci stavebního projektu, kterému se bude muset přizpůsobit chod MŠ, ale i o řadu dalších organizačních opatření, která je pro otevření další třídy MŠ nutno realizovat (např. personální a materiální vybavení třídy). Očekávat od pracovníků MŠ či ZŠ realizaci na poslední chvíli není příliš ohleduplné. Na včasném dokončení projektu přímo závisí vstupní parametry blížícího se přijímací řízení do předškolního vzdělávání.

Žádáme tedy vedení města o urychlené započetí kroků pro provedení rozšíření mateřské školky. Rekonstrukce prostor si vyžádá určitý realizační čas a není tedy mnoho prostoru na otálení v této záležitosti. Věříme, že vedení města stále považuje rozšíření nedostačující kapacity MŠ za svoji prioritu a přijme proto neprodleně rozhodnutí o započetí přípravy stavby.

Žádáme také, aby Školská rada a vedení ZŠ byli v nejbližším možném termínu seznámeni s harmonogramem prací.

Děkuji a přeji hezký den
Za Školskou radu: Tomáš Musil, předseda

30. ledna 2012