Zápis ze zasedání dne 6. 6. 2011

Školská rada ZŠ a MŠ Oty Pavla v Buštěhradě – červen 2011

Přítomni:
Ing. J. Závorková, V. Mrázková, L. Krobová, Ing. J. Müller, Bc. T. Musil, Mgr.V.Barták, Ing.D.Javorčeková

Omluveni:
Mgr. D. Klepalová, Mgr. M. Kindlová

Hosté:
Mgr. V. Sklenářová, J. Šímová

Program:
1. Projednání možnosti rozšíření kapacity MŠ
2. Stanovisko k příspěvku do BZ k tématu rozšíření kapacity MŠ
3. Slučování druhých tříd
4. Diskuze

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Rozšíření kapacity MŠ.
Pan Müller seznámil školskou radu se všemi dosud učiněnými kroky pro rozšíření kapacity MŠ. Je hotova projektová dokumentace k oběma etapám varianty vybudování jednoho (v druhé etapě druhého) oddělení MŠ v objektu druhého stupně ZŠ. Dokumentace je zpracována včetně položkového rozpočtu. Rozpočet pro první etapu je oproti předpokladu (cca 500 000,-Kč) značně vyšší. A to cca 1 300 000,- Kč. Členové finančního (paní Burešová, paní Novotná), revizního (pan Dědič, pan Dlouhý, pan Jedlička) a výboru pro výstavbu (paní Javorčeková, pan Kohl) uskutečnili dne 26. 5. 2011 schůzku s paní Plachou a vedoucí učitelkou MŠ paní Šímovou. Schůzka měla za cíl ujasnit skutečný počet dětí nepřijatých ve školním roce 2011/2012 do MŠ. Školská rada nebyla o schůzce informována. Na této schůzce byl počet nepřijatých dětí z počtu cca 40 zredukován na číslo 10,5. Podrobnosti k této schůzce budou uveřejněny v Buštěhradském zpravodaji, (dále jen BZ) jako příspěvek paní Burešové a pana Kohla. Na veřejném zasedání zastupitelstva města Buštěhradu konaného dne 1. 6. 2011 bylo oznámeno, že na základě výše uvedených čísel bude nadále postupováno podle původního plánu. Tzn. po přestěhování městského úřadu do prostor zámku na počátku roku 2012 se začne s úpravami uvolněných prostor v MŠ. Další třída v MŠ by tedy měla začít sloužit ve školním roce 2012/2013. Celková kapacita MŠ bude potom 100 dětí ve čtyřech třídách.

2. Článek do BZ.
Pan Müller předložil ke schválení článek týkající se rozšíření MŠ. Článek by měl vyjít v příštím čísle BZ. Článek byl do tisku schválen šesti ze sedmi radními. Paní Javorčeková se zdržela hlasování.

3. Slučování 2A a 2B.
Ve školním roce 2011/2012 dojde s největší pravděpodobností ke sloučení současných druhých tříd. Rodiče 2.B se sloučením tříd původně nesouhlasili. Uskutečnila se schůzka rodičů žáků 2.B a zástupců rodičů žáků 2.A s paní učitelkou Odvárkovou (dosud třídní učitelka 2.A). Na schůzku nabyli zástupci Školské rady přizváni. Na této schůzce byli rodiče seznámeni s metodami výuky, které používá paní učitelka Odvárková (měla by mít 3. třídu po spojení). Dle zápisu z této schůzky budou rodiče obou tříd očekávat oficiální stanovisko ze strany vedení školy.

4. Diskuze.
- Hodnocení v žákovských knížkách – od některých vyučujících málo známek. Rodiče jsou potom překvapeni výslednou známkou.
- Ztráta peněz v šatnách – nevyřešeno. Bude zajištěno zamykání šaten.
- Změna třídního učitele budoucí deváté třídy. Paní Závorková se zeptala na to, kdo bude učit žáky současné 8. třídy ve školním roce 2011/2012. Paní ředitelka odpověděla, že žáky bude v deváté třídě mít jako třídní učitelka a současně vyučovat český jazyk nastupující absolventka VŠ. Pan Müller a paní Závorková nesouhlasili s tímto řešením. Paní ředitelka odmítla námitky s tím, že toto není v kompetenci školské rady, ale pouze vedení školy.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dne 12. 6. 2011 v Buštěhradě

Zapsal: Ing. Jiří Müller

23. června 2011