6. C v Táboře

Přemýšlela jsem, kam bych na pár dní mohla vzít svou třídu, aby se jim tam líbilo. Nakonec jsem je vzala do místa, kde to dobře znám a mám ráda, protože jsem tam vyrostla, do Tábora. Navíc se nám to bude hodit i příští rok, až se v dějepise budeme učit o husitských válkách. Vyrazili jsme vlakem. Ubytováni jsme byli v osadě Soukeník nedaleko Tábora, měli jsme k dispozici moc hezké a prostorné chatky jen kousek od Lužnice, u chatek bylo nové a čisté sociální zařízení, hřiště na badminton, stolní tenis, šipky a prolézačky. Majitelé byli moc milí a ochotní a hezky se o nás starali. Také si pochvalovali, jak se děti slušně chovají. 

Na místo jsme dorazili v pondělí a hned jsme pořádně zmokli. Další dny se ale počasí vydařilo. V úterý jsme se byli dopoledne podívat v táborské ZOO, odpoledne jsme pak měli objednanou exkurzi na Územním odboru PČR v Táboře, kde děti viděly práci psovoda, policejní automobily, vyzkoušet si mohly také neprůstřelnou vestu a brýle simulující opilost, aby viděly, jak moc alkohol ovlivňuje koordinaci. Článek o exkurzi najdete také na tomto odkazu. V podvečer se pak děti bavily hraním různých her u chatek. Ve středu pak následovala prohlídka historického centra Tábora, Strašidelné podzemí pro odvážné, prohlídka Muzea čokolády a marcipánu a návštěva ve slavné táborské cukrárně s vynikající zmrzlinou. Vzhledem k horkému počasí jsme se později zašli vykoupat do Lužnice. Voda byla krásně teplá.

Ve čtvrtek už nás čekala cesta domů, opět vlakem. Až na pár odřenin jsme dorazili bez zranění a snad i s pozitivními zážitky.

Mgr. Zuzana Kozoňová

 

17. června 2022