Adaptační kurz 9. tříd

Doba, po kterou děti letos nebyly ve škole, byla opravdu dlouhá, proto jsem s radostí uvítala možnost odjet na začátku školního roku na adaptační kurz. Ten se obvykle koná na začátku střední školy, nebo když se výrazně mění kolektiv, ale to je škoda. Každá příležitost, kdy můžeme mít společné zážitky jinde než ve škole a poznat se tak z jiné stránky, je dobrá.

9. třídy jely společně v prvním termínu, tedy od 7. do 10. září, na horskou chatu Na Perlíčku - jinak zvanou "Prdek" - v Pasekách nad Jizerou. Uvítalo nás slunečné počasí, čistý vzduch a po kratším výšlapu také krásné výhledy do krajiny. Byli jsme hodně venku, nechyběl dostatek pohybu, program byl zajímavý a podle zpětné vazby dětí také zábavný. Osobně jsem byla velmi spokojená také s místní kuchyní, kdy si každý mohl poručit, kolik čeho sní, navíc to bylo moc dobré. Také pan kuchař byl s námi spokojený a děti si pochvaloval.

Po celou dobu pobytu jsme měli skutečně krásné počasí, nestaly se nám žádné vážnější úrazy a ohlasy od dětí byly hodně pozitivní. Myslím, že to byl velmi cenný čas, který jsme spolu strávili a doufám, že všichni přijeli domů plní pozitivních zážitků. 

Za přípravu programu a péči o nás si zaslouží díky instruktoři Martin Kalivoda, Lann Davis, jeho čtyřnohý přítel Sabo a Matyáš, alias "Mikro", dále pan kuchař Jaroslav a číšník Jirka.

Mgr. Zuzana Kozoňová

 

14. září 2020