Hurá! Kapříci, Krokodýli, Chobotničky a Žabičky plavou!

Od začátku letošního školního roku se žáci druhých tříd zúčastňovali povinného kurzu výuky plavání v plaveckém bazénu na Kladně. Plavat jsme chodili každou středu vždy na jednu vyučovací hodinu. Vzhledem k tomu, že jsme do bazénu museli dojet a vrátit se zase zpět do školy, tak jsme na cestě strávili další hodinku. To nám ale vůbec nevadilo, na cestu autobusem jsme se vždy moc těšili.

V začátcích jsme se pomocí her seznamovali s vodou, rozdělovali jsme se do družstev podle výkonnosti a potom jsme už jenom plavali a plavali... Každý měsíc jsme se zlepšovali. V pololetí jsme dostali plavecké vysvědčení, kde jsme měli naspáno, co jsme vše splnili. A bylo toho opravdu hodně! Například kolik metrů uplaveme různými způsoby, jestli se nebojíme potopit hlavu, vylovit puk, přeplavat bazén s pomůckami a bez pomůcek….

Zatím naposledy jsme si zaplavali v týdnu před jarními prázdninami, poté už jsme se těšili na prázdniny. Nedoufali jsme, že se nám prázdniny takhle protáhnou. Doufáme, že se do bazénu ještě tento školní rok vrátíme a budeme si moci připomenout, co všechno jsme se naučili. Moc se nám tam líbilo, už se těšíme na další lekce!

M. Maršnerová a K. Lukešová, učitelky 2. tříd

 

6. dubna 2020