Lyžařský kurz Strobl 2020

Krásné počasí, hory plné sněhu, stovky ujetých kilometrů, ale také vítr dosahující rychlosti přes 90 km/h a zastavené lanovky. Takto by se dal shrnout další povedený lyžařský kurz pořádaný naší školou.

Stalo se již tradicí, že žáci druhého stupně vyrážejí pod hlavičkou učitelů tělesné výchovy na konci února do rakouského Stroblu na lyžařský kurz. Tento rok se lyžařského kurzu zúčastnilo 45 dětí za doprovodu učitelů Bartáka, Horáka, Dvořáka a zdravotnice Lucky. Hned po příjezdu do Stroblu, za deštivého počasí, jsme vyrazili na kopec a děti jsme rozdělili do 3 výkonnostních skupin. Nejzdatnější lyžaře měl na starosti pan učitel Barták, středně pokročilé pan učitel Horák a začátečníky si vzal na starosti pan učitel Dvořák.

První večer, jsme dětem rozdali lyžařské deníky. Úterý bylo ve znamení celodenního ježdění, každá skupina se učila novým věcem, závodilo se a do toho všeho bylo krásné počasí. Oběd, jako každým rokem, jsme měli připravený v malebné hospůdce přímo na kopci, kde jsme dostali polévku, čaj a občas nějaký zákusek.

Na středu jsme naplánovali odpočinkový den a nakonec se to ukázalo jako správná volba. Při procházce městem a okolo jezera Wolfgangsee nás zastihla vichřice, která nás zahnala zpátky do hotelu. Středa večer byla ve znamení deskových a společenských her. Jedna skupina hrála Prší, další skupina hrála Bang!.

Ve čtvrtek jsme znovu vyjeli na kopec, kde jsme závodili, točili videa a znovu se učili novým věcem a novým lyžařským stylům. První skupina pilovala carvingový oblouk, prostřední skupina pilovala smýkaný oblouk a začátečníci již bez větších problémů sjížděli i obtížnější sjezdovky. Každý večer nám hotel připravil výbornou večeři s polévkou a k dispozici byl také freshbar, kde si děti mohly nabrat zeleninu.

Páteční den se bohužel moc nevyvedl, díky silnému větru se uzavřely lanovky a my jsme byli nuceni zůstat do oběda na hotelu a poté vyrazit směr Česko. Chtěli bychom tímto poděkovat dětem za skvělé chování, za předvedenou práci na sjezdovkách a za výbornou reprezentaci naší školy. Těšíme se, až se do Stroblu příští rok znovu vrátíme.

S pozdravem učitelé TV Barták, Horák a Dvořák.

 

2. dubna 2020