Projektový Halloweenský den ve 4. A

S obdobím podzimu přichází i jeden z nejpopulárnějších svátků současnosti – Halloween. Halloween je svátek, ke kterému neodmyslitelně patří strašidelné kostýmy, vyprávění děsivých historek, Trick – or – Treat („koledu, nebo něco provedu“), cukrovinky, ale hlavně dlabání dýně.

Naše třída si spolu s několika dalšími třídami vytvořila jednodenní projekt, při kterém jsme se na tento svátek a jemu podobné konkrétněji zaměřili. V naší třídě jsme se s dětmi sešli dne 1. 11. 2019 a celý projektový den uvedli strašidelnou módní přehlídkou, při které děti vybíraly nejoriginálnější třídní kostýmy, které byly oceněny.

Poté proběhla řízená beseda s dětmi, při které jsme s dětmi porovnávali rozdílnosti a zvyklosti u svátků Halloween (slaví se v USA, Kanadě, Velké Británii aj.), Dušiček, Día de Muertos (svátek mrtvých, slaví se v Mexiku). Celým dnem nás provázela velice příjemná a uvolněná atmosféra. K projektovému dni jsme si do hodin také přinesli dýně, které jsme následně vydlabali, vyřezali do nich obličeje a nakonec dovnitř položili svíčku, kterou jsme zapálili. K tomu všemu nám po celou dobu projektu hrála pravá halloweenská hudba.

Všechny děti odcházely s úsměvem a věříme, že s pěkným zážitkem.

Petra Bereczová

 

17. listopadu 2019