Recyklace aneb dáváme nový význam starým věcem

Předmět dílny. Už máme KDE, ČÍM, ale CO chybí. Kde vezmeme nějaký materiál na výrobu? Něco se dá koupit, ale proč? Proč nepoužít něco, co už posloužilo a buď nemá další využití, nebo je určeno k likvidaci? Ideální by byly palety. Nápadů na využití mám plno, ale kde je sehnat? Ne jednu, dvě, pět, ale deset, dvacet, 50?

Dívám se z okna na zadní trakt Kauflandu, kde se vykládá zboží. Je tam velký kontejner s paletami. Když je plný, odvezou ho. Proč? Co s nimi udělají? Kde a jak je zlikvidují? Stačí však krátká schůzka s ředitelem kladenské pobočky a na světě je dohoda. Kdykoliv budeme potřebovat, stačí zavolat a můžeme si odvézt, co bude v kontejneru. No a teď už je ve sklepě školy složeno 16 palet a ze dvou žáci sedmé a deváté třídy vyrobili hmyzí domečky, které jste mohli vidět na jarmarku. Pro velký zájem chystáme další, které nabídneme veřejnosti na předvánočním jarmarku ve škole a další umístíme na zahradě školy společně s krmítky, jejichž výroba je právě zadána hlavnímu technologovi.

Pokud bude dodržen harmonogram prací, pak na školním vánočním jarmarku budete moci sledovat premiéru nového modelu krmítka, pracovně nazvaného „KrmíTo“, na jehož představení vás srdečně zveme.

Miroslav Kučera

 

14. října 2019