Veletrh vzdělávání Kladno

Pro žáky osmých a deváté třídy se už blíží rozhodování, kam budou nastupovat po základní škole a jakému oboru se dále budou chtít ve své budoucnosti věnovat. Abychom jim v tomto nesnadném a důležitém úkolu trochu pomohli, vydali jsme se na Veletrh vzdělávání do Kladna, který se konal ve dnech 8. a 9.10. Prezentovaly se zde střední školy a odborná učiliště převážně ze Středočeského kraje, ale k nalezení byly například i školy pražské a jihočeské.

Program byl interaktivní, což znamenalo, že si žáci mohli u různých stánků vyzkoušet, čemu by se při studiu jednotlivých škol také mohli věnovat, měli možnost promluvit si se současnými studenty o jejich zkušenostech a také získat letáčky s přehlednými a nejdůležitějšími informacemi. Na pódiu pak vystupovali studenti taneční konzervatoře a také tam probíhaly přehlídky oděvů, například hasičů a studentů módního návrhářství.

Kdo měl zájem, měl skutečně po celou dobu co dělat a na co se dívat. Někteří žáci byli překvapeni, jak široká nabídka škol a oborů je k dispozici. Odnášeli si domů velké množství materiálů a také alespoň částečnou představu o škole, která by je do budoucna zajímala, za což jsme rádi. Věříme, že byla tato akce pro naše žáky přínosem a pomohla jim v rozhodování, které zanedlouho přijde.

Mgr. Zuzana Kozoňová

 

10. října 2019