Škola v přírodě 4. třídy – Bedřichov

V pondělí 3. června usedaly všechny čtvrté třídy do autobusů s očekáváním v očích. Kam se jede bylo všem známo – Bedřichov v Jizerských horách, ovšem co se bude dít, to nikdo netušil. Hned po příjezdu jsme na nic nečekali a po vybalení zavazadel se všichni vydali na Mravenčí stezku vedoucí k rozhledně Královka, kde se děti vydováděly na hřišti. Podvečer byl ve znamení rozdělení do barevných týmů, ve kterých se promíchaly všechny třídy dohromady. Tyto týmy poté celý týden „táhly za jeden provaz“ a bojovaly o body, které se na konci pobytu proměnily ve sladké odměny.

Kromě závodů v obratnosti, rychlosti, odvaze, spolupráci, jsme také vzájemně utužovali kamarádské vztahy, a to nejen na túrách přírodou. Vydali jsme se společně k přehradě Bedřichov, bádali nad tím, jak asi vznikne viklan, který jsme během našeho výšlapu viděli, a závěrečná túra nás zavedla na Trniště, k němuž se vztahovala krásná pohádka o odvážné dívce, která vysvobodila zakletou duši. V den odjezdu jsme si ještě odskočili na výlet do ZOO Liberec, kde někteří z nás poprvé zahlédli bílé tygry.

Věříme, že tento společně strávený týden se dětem líbil, že si ho naplno užily a že splnil jejich očekávání. Už teď se těšíme, kam se s nimi vydáme v příštím roce.

Třídní učitelky:

Mgr. Gutwaldová

Mgr. Kašová

Mgr. Ludvíková

 

17. června 2019