Návštěva výstavy Buštěhrádek II

S žáky šestých tříd jsme se v pátek 14. 9. vydali na výstavu Buštěhrádek II, která se stejně jako vloni konala v prostorách galerie Sýpka. Výstava byla tentokrát zaměřená na historii budov, ulic, prostranství v Buštěhradě, téma bylo nazváno „včera a dnes“. Žáci dostali na výstavě za úkol zjistit informace podle předem připravených otázek. Aby návštěva výstavy a jejich zjištěné odpovědi neskončily pouze
v šuplíku, věnovali jsme se zajímavým informacím v jedné z následujících hodin českého jazyka. Žáci pracovali ve skupinách, měli zaznamenat pro ně zajímavé informace, následně své odpovědi přepsat na počítači a na iPadech skupiny vytvořily v aplikaci Cloudart prezentaci pojmů vztahujících se k Buštěhradu.


Přikládám práci některých žáků. Práce nejsou opraveny, proto mohou obsahovat chyby.
Kristýna Krečová

Buštěhrádek II
Nejvíc mě zaujalo, že místo drogérie byl dříve Baťa. Překvapilo mě, že nejstarší fotografie je z roku 1903. Překvapilo mě, že tam bylo více věci než minule. Mou pozornost upoutal Ovčín, kde se chovaly ovce. Nevěděl jsem, že Palanda byl dříve lom. Věděl jsem, že je zámek rozbořený. Uvědomil jsem si, že Buštěhrad je starý 817 let. Ocenil jsem snahu, kterou do toho dali. Myslím si, že v dřívější době tu bydlelo více obyvatel. Chyběla mi celková mapa.

Dle zadání sepsal P. Danko, 6. B


Nejvíc mě zaujalo, že pivovar přestal vyrábět pivo. Překvapilo mě, že v Buštěhradě bylo víc lidí než teď. A ještě mě překvapilo, že tu bylo více obchodů. Mou pozornost upoutalo, že zámek se používal jako sirotčinec. Nevědel jsem, že tu byl Ovčín. Vědel jsem, že tu byl funkční Vodojem. Uvědomil jsem si, že se buštěhrad trochu zmenčil. Ocenil jsem že je tu most od roku 1950. Myslím si že v dřívjejší době tu bylo krásně.

Dle zadání sepsal J. Chalupa, 6. B

 

1. října 2018