Zahradní slavnost na ZŠ Buštěhrad

Zakončení školního projektu o řemeslech, oslavu Dne dětí a Svátku matek jsme pojali komplexně a pod názvem Jarní zahradní slavnost jsme se  v sobotu odpoledne  26. 5. 2007  sešli v atriu školní zahrady. Zahrada zářila nejen vydatným sluníčkem, ale i jarní výzdobou, které dominovaly keramické kočky (výrobky rodičů a dětí), a stánky, kde si jednotlivé třídy připravily ukázku svých řemeslných dovedností, které se naučily při projektovém dnu.

Odpolední program zahájili žáci prvního stupně a školní družiny krátkým vystoupením písniček a tanečků. Největší potlesk sklidil  Havajský tanec, který se žáky 3. třídy nacvičila paní učitelka Dana Odvárková.

Po ukončení vystoupení byly děti i rodiče moderátorkami celého odpoledne pozváni  ke stánkům s řemesly i soutěžním kláním. A tak si mohli společně prohlédnout a případně vyzkoušet aranžování květin, výrobu náramků z malých korálků, výrobky z mýdla, šití škorní, výrobu papíru, lapače snů a další. Téměř všechny výrobky byly prodejné a také zájem o ně byl velký. Získané finanční prostředky, včetně vstupného, budou z poloviny použity jako sponzorský dar na nákup školních potřeb do školy v Peru a zbytek bude uložen na školním účtu k zafinancování dalšího ročníku zahradní slavnosti. 

Když se děti dostatečně nabažily soutěží, za které obdržely nejen sladké odměny, ale i hlavolamy, které škole sponzorsky věnovala firma Knorr, vrhly se na malování krabic, což byla až netušeně lákává atrakce, která teď bude zdobit i nadále naši školu. Dokonce se sem děti vracely i poté, co se svezly bryčkou pana Bečky, taženou krásnými koníčky.

Odpoledne krásně uběhlo i když některým dětem a jejich rodičům se domů nechtělo, a my již přemýšlíme, co by se dalo doplnit a vylepšit na další zahradní slavnosti.


Mgr.Věra Sklenářová
ředitelka školy

 

28. května 2007