Škola v přírodě Šlovice 2017 – 1.C, 2.B, 3.A

V úterý ráno jsem vyjeli s úsměvy na rtech vstříc novým dobrodružstvím… Čekala nás Škola v přírodě, kde jsme měli poznávat krásy našeho kraje, myslivectví, zemědělství, včelařství a rybářství.

V den příjezdu už na nás u řeky Berounky čekal rybář, který nás seznámil s rybkami našich řek a naučil nás, jak si takovou rybu můžeme chytit na prut, co je k tomu potřeba a kdy se vyplatí na jakou rybu počkat. Další den nás hned po snídani lákalo troubení lesních rohů k dalšímu dobrodružství. Nejdříve jsme se dozvěděli něco o rostlinách a zvěři v našich lesích a pak jsme šli lovit muflona. Děvčata z 3.A byla pasována na lovce muflonů, jelikož muflona skutečně našly. Všechny děti si na závěr mohly zatroubit na lesní roh. Také jsme měli tu čest, že k nám přišel kynolog. Měl s sebou vycvičeného maďarského ohaře, který nám ukázal, jak pomáhá myslivcům při lovu. Ve čtvrtek k nám dorazil místní včelař a seznámil nás s chovem včel a se vším, co ke své zálibě potřebuje. V den odjezdu jsme vyrazili na poslední výpravu, kde jsme viděli zemědělská zvířata (ovce, krávy, koně a kozy) a navíc jsme si mohli projít zemědělské stroje (traktor, kombajn).

A pak už nás jen čekala cesta domů, sice jsme jeli zablácení až za ušima z našeho výletu, ale byli jsme šťastní z nových zážitků a už jsme se těšili na rodiče.

Martina Čihová, Miroslava Jaňourová a Nikola Machová

 

 

9. května 2017