Házená - starší žáci

Žáci naší školy se 6. 12. 2016 účastnili okresního kola v házené. Jádro týmu tvořili kluci z deváté třídy Brožek, Havlík, Hnat, Střeska, Tajovský a Havlata v bráně, které jsme doplnili osmáky Švecem, Levým, Frýdlem a Langem. Turnaj se konal v Kladně v hale BIOS, na regulérním házenkářském hřišti. Tato situace byla pro náš tým lehce nevýhodná, neboť veškerý trénink a příprava probíhala v naší o dost menší tělocvičně a hráči nebyli zvyklí na dlouhé přihrávky a nebyli jsme schopni využívat tolik prostor jako soupeři.

Do turnaje nastoupilo 11 škol. Hrálo se na tři losované skupiny každý s každým a velice tvrdý postupový klíč zaručoval místo ve finále pouze vítězům skupin. Za účasti profi rozhodčích v čase zápasu 10 min jsme nastoupili ke třem zápasům. I přes několik zdařilých akcí a gólů jsme si připsali pouze jednu remízu se ZŠ Pchery a do finále jsme nepostoupili. Naopak u postupu se radovali 5. ZŠ Kladno, ZŠ Švermov a  Sportovní gymnázium Kladno.

I přes nevelké úspěchy musíme vidět pozitiva turnaje. Jelikož házená nepatří k úplně nejpopulárnějším sportům, výkony většiny “nekazili“ praví házenkáři a všechny zápasy byly velice vyrovnané a napínavé. Věříme, že žáci z osmých tříd načerpali potřebné zkušenosti a dokáží je využít v turnaji příští rok, kdy se na ně bude spoléhat.

Michal Štohanzl

 

 

15. prosince 2016