Ve vybíjené jsme neprošli do dalších bojů

Výběr pátých tříd naší školy se na počátku dubna utkal v prostorách 5. ZŠ Kladno o postup do okresního kola přeborů ve vybíjené. Přestože mu nakonec postup o jedinou příčku unikl, během průběhu turnaje jsme od něj nebyli daleko. Naši žáci sice v úvodním zápase podlehli výrazným rozdílem domácím favoritům, ale pak už ze sebe setřásli ostych i ranní rozespalost a v souboji s pozdějšími vítězi celé skupiny, 4. ZŠ Kladno, uhráli remízový výsledek. To nám dalo naději na postup a po vysoké výhře nad Stochovem jsme byli stále ve hře o postup. Překvapivá prohra 5. ZŠ se “čtyřkou” nám však před posledním zápasem s Unhoští vzala vítr z plachet, respektive postupovou naději, a ve stínu tohoto smutného faktu jsme se s turnajem rozloučili až nedůstojnou prohrou se zmiňovanou Unhoští, která do té doby nebodovala. Celkově jsme tak v pětičlenné skupině, z níž do dalších bojů pronikly dva nejlepší týmy, obsadili třetí příčku.

Přes některé stále se opakující taktické chyby a “výbuch” v posledním zápase musím tucet reprezentantů naší školy pochválit, jmenovitě pak Petra Vošického, který příkladně bojoval po celý turnaj. V týmu jsme vedle chlapců měli i dvě nebojácné dívky z 5.B - Šárku Šťastnou a Adélku Pokornou.

Konečné pořadí základního kola přeboru ve vybíjené:

1. 4. ZŠ Kladno, 7 bodů 2. 5. ZŠ Kladno, 6 bodů 3. ZŠ Buštěhrad, 3 body 4. ZŠ Stochov, 2 body 5. ZŠ Unhošť 2 body

Sestava naší ZŠ: Matyáš Buk, Marek Hlavsa, Fanda Jedlička, Vojta Molík, Kuba Štýbr, Vojta Stehlík (všichni 5.A), Adélka Pokorná, Šárka Šťastná, Michal Svoboda, Dan Švejda, Petr Vošický a Artur Antoci (všichni 5. B) 

Mgr. Jan Vtípil

 

15. dubna 2016