Slavnostní rozsvěcení školního vánočního stromu

V pondělí po první adventní neděli naše škola zorganizovala letos prvně slavnostní rozsvěcení školního vánočního stromu.

Smrk mezi budovami školy byl ozdoben novými světélky a vyrobenými ozdobami od našich školáků. Žáci secvičili koledy za doprovodu varhan, čtvrťáčci udělali lehké občerstvení pro hosty. Vše bylo připraveno a nachystáno. V noci na pondělí přišel v naší oblasti, která patří mezi nejméně deštivé v republice, velký déšť a silný vítr. Až jsme si skoro říkali, jestli bude ráno vůbec stát samotný smrk. Ten vydržel, řetězy se světly také, jen pár ozdob se potulovalo po celém pozemku školy. Těsně před 16. hodinou, kdy měla celá událost začít, se spustil opět vítr a déšť a dělal vše pro to, abychom si to rozmysleli. Tak se ovšem nestalo.

Přes veškerou nepřízeň počasí se do areálu školy dostavilo překvapivě hodně rodičů a dětí. Po úvodním slovu paní ředitelky a moderátora p.uč. Vtípila zazpíval sbor Duha, žáci 2. stupně a Vašek Zela z 5.B sólo. Veřejně bylo poděkováno paní učitelce Kašové (dříve Poláskové), která odchází na mateřskou dovolenou, za dlouhodobou kvalitní práci na naší škole. Po odočítání 10, 9, ... 3, 2,1, TEĎ pan školník slavnostně rozsvítil strom a všichni se celí promoklí a zmrzlí odebrali ke svým domovům.

Děkujeme všem příchozím, vystupujícím a technickým službám za spolupráci a těšíme se příští rok, doufejme v lepším počasí.

Mgr. Václav Barták

 

2. prosince 2015