Známe reprezentanty pro okresní kolo Dějepisné olympiády

V uplynulých dnech jsme uspořádali školní kolo 45. ročníku Dějepisné olympiády (DO), do níž mohli podle pravidel zasáhnout žákyně a žáci dvou nejstarších ročníků. Za ústřední téma tradiční dějepisné soutěže bylo tentokrát určeno blížící se 700. výročí narození Karla IV., v jehož duchu se ostatně ponesou nejen další kola DO, ale také projektový den naší školy, který se uskuteční 26. listopadu.

Že je látka „Otce vlasti“ a dalších Lucemburků na českém trůnu oblíbená, a v různých předmětech v průběhu studijních let často připomínaná, se při našem školním kole DO projevilo jak hojnou účastí, tak především úspěšností řešitelů, která nám podle pravidel soutěže dovoluje vyslat do lednového okresního kola hned tři zástupce. Vedle vítěze školního kola Vladimíra Záruby z 9. třídy jimi budou žákyně 8. třídy Karolína Filková a Nikola Mikšovicová.

Děkuji všem dvaceti účastníkům za ochotu prověřit své znalosti i předvedené výkony. Vláďovi, Káje a Niki pak gratuluji k postupu a celé trio se budu snažit připravit na lednové kolo DO tak, aby v okresní konkurenci obstálo se ctí.

Jan Vtípil, učitel dějepisu

 

23. listopadu 2015