Sluníčková návštěva knihovny třídou 1.B

V pátek 9.10.2015 jsme se třídou 1.B navštívili městskou knihovnu v Buštěhradě tentokrát v nových prostorách zámečku.

Přivítala nás knihovnice paní Mgr.Drahomíra Čermáková. Vysvětlila nám, jaký je rozdíl mezi knihovnou a knihkupectvím, poučila nás, jak se máme v knihovně chovat, seznámila nás s uspořádáním a označením knížek v regálech, vysvětlila nám, jak to v knihovně chodí, jaké jsou druhy knížek a jak jsou označené. Knížky jsme si mohli prohlédnout, ukázat si je, prolistovat si je, kousek na ukázku přečíst. Viděli jsme také „super největší dětskou knížku“.

Jako dárek jsme dostali od paní knihovnice záložku do knížky s razítkem. Pokud knihovnu navštíví děti spolu s rodiči, paní knihovnice dětem vystaví průkazku a mohou do knihovny pravidelně chodit i s rodiči.

Budeme se těšit na další návštěvu knihovny.

Jsem ráda, že na naší škole funguje  Klub mladých čtenářů, který pro žáky připravuje vždy každé roční období nový katalog ze kterého si žáci naší školy mohou objednat nějakou zajímavou knížku ke čtení. Zájem o knížky  nejenom z katalogů je velký, svědčí o tom stále narůstající objednávky.

Těšíme se, že Klub mladých čtenářů najde své podporovatele a děti v knihách naleznou nejen potěšení, ale především zábavný prostředek výchovy a vzdělání.

 „Jsme tu proto, aby děti četly!“, bylo a stále zůstává hlavním mottem Klubu mladých čtenářů.

Za sluníčkovou třídu 1.B a Klub mladých čtenářů na naší škole  Mgr. M.Maršnerová

 

19. října 2015