V malé kopané jsme na postup nedosáhli

Žáci osmé a deváté třídy se ve čtvrtek 24. září utkali na půdě 8. ZŠ Kladno o postup do okresního kola školních přeborů v malé kopané. Výrazně oslabeni o nemocného Martina Kindla, který hájí branku prvoligového SK Kladno, se nedokázali vyrovnat s konkurencí domácího týmu, Stochova a 12. ZŠ Kladno.

Nutno doplnit, že na rozdíl od svých konkurentů měl náš celek jen minimum aktivních hráčů klasického fotbalu a na výsledcích i hře to bylo výrazně znát. Přesto nelze upřít našim chlapcům snahu, ve dvou utkáních dokázali skórovat, v druhém poločase proti nakonec postupujícímu Stochovu byli jasně lepším týmem, zdramatizovali zápas, ale po neproměnné penaltě nakonec odešli poraženi i z tohoto utkání (3:6). Nejlepším hráčem týmu byl autor tří branek Marek Švějda.

Výsledky: 8. ZŠ Kladno – ZŠ Buštěhrad 5:0 (3:0), ZŠ Buštěhrad – ZŠ Stochov 3:6 (0:5), 12. ZŠ Kladno – Buštěhrad 7:1 (3:0). Do dalšího kola postoupily ZŠ Stochov a 12. ZŠ Kladno.

Sestava ZŠ Buštěhrad: Kryštof Vaněk – Jan Hartman, Marek Švejda (3), Marek Střeska, Jan Novotný, Robert Hnat a Robin Havlík (1)

Mgr. Jan Vtípil

 

25. září 2015