Škola v přírodě 3. a 4. tříd

Cílem naší školy v přírodě byl útulný, horský penzion Smejkalova bouda v Kněžicích u Vrchlabí, který se nachází v Krkonoších, nedaleko Benecka. Vyjížděli jsme z Buštěhradu v pátek 22. května a zpět jsme se vraceli ve středu 27. května 2015. Děti se na cestu velice těšily, protože je čekala jízda dvoupatrovým, moderním autobusem.

Hned po příjezdu jsme vyrazili obhlédnout okolí našeho penzionu, kde jsme se rozdělili do soutěžních skupin. Seznámili jsme se s pravidly hry, která nás provázela po celou dobu pobytu. Děti měly za úkol plnit úkoly, získávat klíče, soutěžní peníze a indicie, které je vedly ke správné tajence.

V průběhu týdne jsme navštívili spoustu zajímavých míst jako např. Krkonošské muzeum ve Vrchlabí, rozhlednu Žalý a kapličku sv. Anny a čtrnácti pomocníků. Výstup na rozhlednu Žalý byl velmi náročný. Na konci výstupu nás čekala sladká odměna. V blízkosti penzionu jsme navštívili místní koňskou farmu, kde měly děti možnost se projet na koních. Když nám počasí nepřálo, vrhli jsme se do vyrábění s tvrdnoucí hmotou, ze které jsme vyráběli dárečky pro rodiče ve tvaru stopy.

Hry nás provázely po celou dobu pobytu. Hráli jsme fotbal, vybíjenou, kriket a tenis. Hledání pokladu bylo velmi vzrušující, děti musely běžet podle vyznačené cesty a plnit nelehké úkoly. Vše dopadlo v pořádku, poklad byl nalezen. Následující den nás čekalo závěrečné vyhodnocení, karneval, předávání diplomů a otevření truhlice, ve které děti našly spoustu odměn.

Vše proběhlo bez výchovných a zdravotních problémů a my se můžeme těšit na další bezvadnou školu v přírodě plnou zážitků jako letos.

Třídní učitelky 3. a 4. tříd

 

29. května 2015