Druháci na škole v přírodě - PEVNOST BOYARD

Škola v přírodě se moc vydařila. I přes původní předpověď nám počasí přálo a pršelo jen jeden den. Naším výletem se celou dobu prolínalo téma "Pevnost Boyard". Děti ani nepostřehly, že se vlastně po celou dobu učily a využívaly informace získané ve škole. Hodně sportovaly, psaly deníky, luštily šifry, hádaly hádanky, četly, promýšlely strategii, kreslily, vyráběly, poznávaly přírodu, zvířata a mnoho dalších věcí.  Hlavně se musely spolehnout na sebe a své kamarády, postarat se o sebe, uklidit, hlídat si své věci a dodržovat určená pravidla. Myslím, že mnohé maminky by se divily, jak jsou jejich děti schopné mít krásně ustláno, pověšené mokré ručníky, uklizený stoleček,....
Na Smejkalově boudě jsme měli fantastické zázemí, majitelé nám ve všem vyšli vstříc, pomáhlali nám připravit některé soutěže, pouštěli hudbu, barevná světla a hlavně výborně vařili a vždy bylo na přidání,  toho také děti hojně využívaly.
Některé děti se prvně projely na koních a byl to pro ně úžasný zážitek. Cestou domů jsme se ještě zastavili ve "Šťastné zemi", kde se děti úžasně vyřádily. Dostaly tam výborný oběd a večer jsme skoro celý spící autobus dovezli ve zdraví k rodičům. Všichni jsme byli nadšeni a těšíme se na příští rok.

Fotografie na "rajčeti" druháků
Dana Odvárková, Milena Maršnerová, Světlana Fišerová a Pavla Bartáková

 

27. května 2015