Krajské kolo Přeboru škol v šachu

Ve středu 3. prosince se v prostorách neratovického Domu kultury uskutečnilo krajské kolo přeboru ZŠ a SŠ v šachu družstev, do něhož se na konci listopadu suverénním způsobem probojovaly oba týmy naší školy. V konkurenci nejlepších šachistů v regionu se jedenáct buštěhradských reprezentantů snažilo dosáhnout na jednu z dvou postupových příček zajišťujících postup do celorepublikového finále. 

V kategorii žáků 1. stupně se v barvách buštěhradské základní školy bodově nejvíce prosazoval Ondřej Popovský, který získal v sedmi partiích 4,5 bodu. Tým ve složení Popovský, Peták, Žitníková, Buk, Novák a Smékal obsadil v konkurenci čtrnácti nejlepších týmů kraje konečné osmé místo (o tři příčky například předstihl vítěze kladenského okresního kola ZŠ Amálská). Postupový klíč byl ale krutý a již od poloviny soutěže bylo jasné, že na postup do další fáze výkony našeho mladšího týmu stačit nebudou. To ve starší kategorii bojovali buštěhradští až do posledního sedmého kola. Tým z žáků druhého stupně naší školy spoléhal nejvíce na mistryni ČR Michaelu Novou, která také v Neratovicích získala největší počet bodů (5) - celkový bodový zisk týmu však těsně nestačil ani na stupně vítězů, ani na postup do republikového finále. Celkově skončili Nová, Lang, Malý, Vrbová a Fialka na šestém místě. 

Naše týmy v Neratovicích rozhodně nezklamaly, a přestože se nepodařilo naplnit sen o účasti na republikovém finále, udělaly stejně jako v předchozím okresním kole šachových přeborů škole i celému Buštěhradu velice dobré jméno.

Podrobné výsledky:

1. stupeň

2. stupeň

Mgr. Jan Vtípil

 

5. prosince 2014