Halloweenské čarování ve 2.B

Halloween je anglosaský lidový svátek, který se slaví koncem října a děti se oblékají do strašidelných kostýmů. Název vznikl zkrácením anglického názvu, znamená „Předvečer Všech svatých“. Tradičními znaky Halloweenu jsou vyřezané dýně se svíčkou uvnitř, dále čarodějky, duchové, černé kočky, košťata, oheň, příšery, kostlivci. Typickými barvami jsou černá a oranžová.

U nás ve škole proběhla oslava tohoto svátku již ve středu 22.10.2014. V úterý, den předtím žáci z kroužku Šikovné ručičky vydlabávali hallouweenské svícínky a další jiné výrobky.

Ve středu dopoledne proběhla u nás ve třídě výtvarná dílna s rodiči a odpoledne program výstava vyřezaných dýní a rej strašidelných masek.

V naší třídě 2.B se ráno konalo strašidelné vyučování a spolu s rodiči jsme vyráběli podzimní dekoraci a vydlabávali pomerančové svícínky. Práce nám šla dobře od ruky, rodiče nám přinesli bohaté občerstvení k práci, které nám moc chutnalo.

Odpoledne jsme se sešli v atriu školy, kde byla výstava vyřezaných dýní,a v našem hallouweenském stánečku žáci nabízeli výrobky, které jsme dopoledne zhotovili. Někteří si mohli i hallouweenský svícínek na místě vydlabat a dužninu pomeranče sníst. Jak se nám čarování povedlo se můžete pokochat na fotografiích.

Za kroužek a třídu 2.B : M.Maršnerová

 

 

29. října 2014