1.A v buštěhradské knihovně 10.10.2014

Dne 10. října se žáci 1.A třídy vydali na exkurzi do buštěhradské knihovny. Zde je uvítala a provedla knihovnice Mgr. Čermáková. Žáky upozornila na pravidla chování v knihovně, vysvětlila jim rozdíl mezi knihkupectvím a knihovnou, názorně žákům předvedla balení a označování nových knih,seznámila žáky s uspořádáním a označením knih v regálech. Postupně žáci prošli celou knihovnou a dozvěděli se jaké druhy knížek v knihovně mají a jaké všechny služby knihovna poskytuje, jak se stát členem knihovny.
Nejvíce  žáků zamířilo do  dětského čtenářského koutku. Zde se dlouze diskutovalo o chování ke knihám a časopisům, o oblíbených dětských knihách, o tom kdo si doma čte .... Každý si mohl listovat knihami a prohlédnout si je.
Žáci slíbili paní knihovnici další návštěvu,na které již chtějí ukázat jak čtou a pochlubí se čtenářským deníkem . Ve škole si každý vypracoval pracovní list o své první návštěvě knihovny s naší třídou 1.A . Téměř celá třída psala, že se jim v knihovně líbilo...Co se jim líbilo bylo již různé . Někomu se líbil velký kaktus, jinému knihy a dalším atmosféra knihovny.... 
Budeme se těšit na další návštěvu knihovny s velmi milou a ochotnou paní knihovnicí.
1.A a Mgr. Helena Müllerová

 

 

15. října 2014