Duben 1.B v městské knihovně

V pátek 4.4.2014 jsme se třídou 1.B navštívili městskou knihovnu. Vzali jsme si s sebou čtenářské deníky, ze kterých jsme paní knihovnici předčítali, ukazovali jsme ilustrace, které jsme si sami do deníků namalovali.

Knihovnice paní Mgr.Drahomíra Čermáková žáky poučila jak se mají v knihovně chovat, seznámila nás s uspořádáním a označením knížek v regálech, vysvětlila nám, jaký je rozdíl mezi knihkupectvím a knihovnou, jak to v knihovně chodí, jaké jsou druhy knížek. Knížky jsme si mohli prohlédnout, ukázat si je, prolistovat si je, kousek na ukázku přečíst.

Jako dárek jsme dostali od paní knihovnice záložku do knížky a knihovnické razítko do čtenářského deníku. Pokud knihovnu navštíví děti spolu s rodiči, paní knihovnice dětem vystaví průkazku a mohou do knihovny pravidelně chodit i s rodiči.

Budeme se těšit na další návštěvu knihovny, kdy budou děti v knihovně podle naší tradice pasováni na čtenáře.

Jsem ráda, že na naší škole funguje Klub mladých čtenářů, který pro žáky připravuje vždy každé roční období nový katalog ze kterého si žáci naší školy mohou objednat nějakou zajímavou knížku ke čtení. Zájem o knížky nejenom z katalogů je velký, svědčí o tom stále narůstající objednávky.

Těšíme se, že Klub mladých čtenářů najde své podporovatele a děti v knihách naleznou nejen potěšení, ale především zábavný prostředek výchovy a vzdělání.

„JSME TU PROTO, ABY DĚTI ČETLY!“, bylo a stále zůstává –již 50 let - hlavním mottem Klubu mladých čtenářů.

Za třídu 1.B a Klub mladých čtenářů Mgr. M.Maršnerová

 

8. dubna 2014