Školní přebor v šachu 6.11.2013

Již posedmé se konal ve středu 6. listopadu 2013 ve školní tělocvičně přebor ZŠ v šachu. Od ranních hodin do poledne se v sedmi kolech utkalo celkem 32 žáků ve dvou kategoriích o nejlepšího hráče školy a o čtyři místa zaručující postup do okresního kola v Kladně.

Mezi mladšími se bez prohry a jen s jednou remízou umístil na 1. místě David Lang z 5. třídy. Stejně na tom byl Ondřej Popovský z 3.A, jehož ovšem na druhou příčku posunuly pomocné body. Čtveřici reprezentantů doplní v okresním kole Lucie Dvořáková (5. třída) s pěti body a Michal Hanzlík (3.B) se čtyřmi body.

Neméně vyrovnaná byla i kategorie žáků II. stupně ZŠ. Zde podle papírových předpokladů uhájila loňské vítězství Michaela Nová (8. třída) se šesti a půl body. Pouze půl bodu za vítězkou zaostal stříbrný Lukáš Malý ze 7. třídy. Na bronzové příčce stanula po velkém boji Eva Vrbová (7. třída) s pěti a půl body. Medailovou trojici doplní na okresní soutěži Martin Kindl ze 7. třídy s bodovým ziskem čtyř bodů.

Děkujeme všem hráčům za účast a pořadatelům Kamilu Mayrhoferovi (ŠŠAK Buštěhrad), Pavlu a Václavu Bukům (Sokol Buštěhrad) za bezchybnou organizaci celé akce. Podrobné výsledky jsou k nalezení v následujících odkazech:

I. stupeň

II. stupeň

Mgr. Václav Barták

 

11. listopadu 2013