Návštěva DPS podruhé

Dva týdny po návštěvě 1. A v buštěhradském Domově s pečovatelskou službou se na stejné místo vypravila i 1. B. Prvňáčci se šli předvést babičkám a dědečkům Domova za stejným účelem – přišli jim ukázat, jak moc pokročili ve výuce čtení za necelý rok, který navštěvují první třídu buštěhradské základní školy. Stejně jako v případě 1. A se výlet setkal s obrovským úspěchem jak na straně osazenstva DPS, tak na straně návštěvníků. Snaha dětí byla náležitě oceněna, protože je na nich vidět opravdu velký pokrok, který udělali od svého nástupu do první třídy. Myslím, že jsou všichni naši prvňáčci velmi dobře připraveni pro druhý ročník, který je čeká už zanedlouho.

Po četbě klasických pohádek od nám všem dobře známé Boženy Němcové se děti pochlubily svými čtenářskými deníky, kam pilně zapisují všechny knížky, které od začátku roku přečetly, a že jich nebylo málo! Je vidět, že se z vyděšených předškoláků pomalu stávají velcí čtenáři.
Na oplátku nám babičky a dědečkové zazpívali několik jejich oblíbených písniček, po nichž následovalo vystoupení prvňáčků, kteří si připravili vlastní hudební program.
Na závěr děti obdarovaly všechny přítomné dárečky, které pro tuto příležitost samy vyrobily a za odměnu odcházely s kapsami plnými čokolád.
Stejné poděkování jako od paní učitelky Ludvíkové patří paní ředitelce Šumné a paní knihovnici Mgr. Čermákové za krásnou a dojemnou akci.

Veronika Tichá
učitelka 1. B

 

26. května 2013