Škola v přírodě v Jánských Lázních, 1. třída

Cílem naší školy v přírodě byl útulný, horský penzion Modrokamenná bouda v Jánských Lázních, který se nachází v nejkrásnějším koutu Krkonoš, nedaleko malebného městečka Trutnov. Vyjížděli jsme od ZŠ Oty Pavla v Buštěhradě v pondělí 6. května 2013
a zpět jsme se vraceli v pátek 10. května 2013. Prvňáčky čekalo první dlouhé odloučení od rodičů, ale musím uznat, že všichni zvládli pobyt bez problémů a se statečností. Cesta byla dlouhá, ale utekla nám velmi rychle.
Hned po příjezdu jsme vyrazili obhlédnout okolí našeho penzionu. Přímo za naším penzionem se nacházel krmelec, kde jsme každý večer mohli z oken pozorovat srnky. Černá hora se nám rýsovala v dálce krajiny a výhled z chaty do hlubokých lesů byl velkým zážitkem.

Místa, která jsme v okolí navštívili:
Rozhledna Panorama – Černá hora
Modré kameny – křemencová skaliska
Jánské Lázně
Černohorský potok – divoké vodní kaskády na úpatí Černé hory

Děti byly po celou dobu rozděleny do skupin, ve kterých bojovaly o peníze, za které si mohly získat v soutěžích spoustu odměn. Hry nás provázely nejen v pěkném počasí, ale i v deštivých podmínkách. Závěrečné hledání pokladu bylo velmi vzrušující, ani déšť nás neodradil, a vrhli jsme se všichni do boje, při kterém děti musely běžet podle vyznačené cesty a plnit nelehké úkoly. Vše dopadlo v pořádku, poklad byl nalezen, večer nás čekalo závěrečný karneval a také vyhodnocení.
Škola v přírodě proběhla bez výchovných a zdravotních problémů a my se můžeme těšit na další bezvadnou školu v přírodě plnou zážitků jako letos.

Michaela Ludvíková, třídní učitelka 1. A

 

18. května 2013