Čtení babičkám a dědečkům v DPS Buštěhrad

Tak jako každý rok se vydali prvňáčci číst babičkám a dědečkům do DPS v Buštěhradě. Páteční dopoledne pro děti bylo krásné nejen tím, že byl nejslunečnější den, ale také proto, že se velmi těšily na setkání s obyvateli DPS.
Pásmo četby, recitace, zpěvu a dramatizace, které jsme připravili nebylo jednoduché, ale děti se s ním popraly velmi dobře. Naučili jsme se oblíbenou písničku Čuníka, vzájemně si přečetli ukázky pohádek, děti zarecitovaly několik básní a naši kamarádi nás také velmi překvapili. Kdyby měli Žákovské knížky, tak jako my, zasloužili by si jedničku s hvězdičkou. Povídání o pohádkách a pohádkových postavách dnes a v minulosti nás provázelo celé dopoledne.

Na rozloučení si všechny děti připravily mále překvapení v podobě přáníčka, které s blahopřáním a pevným stisknutím ruky předaly našim kamarádům. Nikdo se nemohl divit, když někde padla také pusa na tvář.

Ovšem nejen babičky a dědečkové dostali něco na památku, děti dostaly hromady pamlsků na zpáteční cestu do školy.
V očích dětí i klientů byla vidět velká radost a pýcha na to, že krůček po krůčku dosahují určitě jednoho ze svých cílů, které je ve školním věku čekají.
Zároveň bych chtěla poděkovat paní ředitelce DPS S. Šumné a paní knihovnici

Mgr. D. Čermákové, které se na této akci také podílely.
Michaela Ludvíková, třídní učitelka 1. A
 

 

4. května 2013