Nejšikovnější prvňáček Kladenska

V neděli 17.2. hledal kladenský klub Labyrint nejšikovnějšího prvňáčka Kladenska a mezi třiatřiceti přihlášenými dětmi byly i tři dívky z 1.B, za což jim patří náš velký obdiv. Nakonec se kvůli nemoci zúčastnily jen dvě, Barunka Šumná bohužel strávila soutěž v posteli, ale i tak ji čeká odměna za to, že se nebála a chtěla se zúčastnit.

Naši školu tedy reprezentovala Monča Rohlová a Christiannka Mašková, které musely projevit velkou odvahu, protože soutěž se konala za zavřenými dveřmi bez účasti rodičů i paní učitelky. Dívky překonaly počáteční strach ze zcela neznámých lidí a statečně se popraly se všemi úkoly, které musely splnit.

Soutěž trvala dlouhé čtyři hodiny a soutěžící se museli po celou dobu soustředit na překreslování, vybarvování a stříhání obrázku, stavění lega a skládání puzzle, zpívání písničky a recitace básničky. Další disciplínou bylo napodobit pantomimicky zvíře nebo povolání. Ve sportovních aktivitách měly děti předvést dva kotrmelce vpřed, skok z místa, hod na koš a dřepy v intervalu jedné minuty.

Přestože naše prvňačky nakonec nevyhrály, určitě si zaslouží velkou gratulaci za odvahu a obrovskou snahu, kterou v tomto klání projevily. Holky si s tím hlavu nelámou a své účasti na akci nelitují, protože si vyzkoušely spoustu nelehkých úkolů, ke kterým by se jen tak někdo v první třídě neodhodlal a v našich očích jsou proto velkými hrdinkami.
Veronika Tichá
učitelka 1.B
 

 

18. února 2013