Začátek školního roku 2012/2013

Letošní školní rok začal, tak jako v předchozích letech, slavnostním shromážděním v atriu školy. Tento den byl zvlášť významný nejen pro 43 nových prvňáčků, ale i pro 28 předškoláků, kterým v měsících červnu – srpnu nechal MěÚ zrekonstruovat křídlo nové budovy na krásnou třídu mateřské školy. Všichni prvňáčci, druháci i třeťáci jsou opět ve staré budově. Aby i oni měli lepší prostředí nejen ve třídách ( do dvou z nich byly zakoupeny nové lavice), ale i v šatnách, dostali všichni nové šatnové skříňky.

Protože v tomto školním roce opět přibylo žáků, nejen vlivem nové třídy MŠ, ale i vyšším počtem žáků v prvních třídách, stala se bezpečnost jejich pohybu v areálu školy prioritou. Neúnosný dopravní ruch mezi oběma budovami, kde pravidelně přecházejí nejmladší žáci, byl již alarmující. Vedení školy proto rozhodlo řešit tuto situaci automatickou závorou. Ta byla během prázdnin nainstalována. Ještě má drobné vady „na kráse“ a chybí jí kamera, která bude zachycovat veškerý pohyb ve vjezdu do areálu.

Další informace, které velmi zajímali žáky i jejich rodiče, se týkaly personálního obsazení školy. Většinu z nich asi potěšilo, že nikdo z pedagogů letos neodešel. Nová paní učitelka Mgr. Veronika Tichá, absolventka Pedagogické a Filozofické fakulty UK v Praze, nastoupila jako třídní do 1.B.
Školní rok začal. Všichni si přejeme, aby byl úspěšný pro žáky i pedagogy a rodiče, aby měli ze svých dětí co nejvíce radosti.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy
 

 

4. září 2012