Mořský svět Praha

V pondělí 18. 6. 2012 navštívila 6. třída v rámci školního výletu Mořský svět v Praze. Tato unikátní zoo připravila žákům úchvatnou podívanou. Žáci na vlastní oči pozorovali perutýna ohnivého, žraloka černocípého, murénu podmračenou nebo ostrorepa amerického. Všichni tito tvorové jsou chováni v podmínkách jim nejbližším.

Díky zajímavému výkladu průvodce, který dodal nejen informace k jednotlivým druhům, ale také své osobní zkušenosti s pokousáním, byla prohlídka o to poutavější.

Novinkami pro nás byly informace o čelistech murény, které připomínají filmového vetřelce, o nejjedovatější rybě na světě, jejíž jed zabije člověka během pár minut, o velikosti Manty velké, jejíž rozpětí ploutví připomínající křídla může dosáhnout až 9 metrů a mnoho jiného.

Součástí návštěvy byl také promítaný dokument o tuleni obecném a kuželozubém, ve kterém se žáci dověděli rozdíl mezi těmito typy tuleňů, informace o jejich životě a péči o mláďata, o ohrožení jednotlivých druhů a také o jejich největším predátorovi – žraloku.
Na závěr mnoho z nás využilo možnost zakoupit si pravý žraločí zub nebo úlomek korálu, který jsme si odváželi jako památku z našeho výletu.
Mgr. Polášková Julie
 

 

20. června 2012