Den Země

Každoročně se naše třída účastní kladenských oslav Dne Země - ani letos jsme neodolali a do happeningové oslavy tohoto svátku jsme se opět vrhli po hlavě. Tradičně jsme se zapojili do soutěže, jejímž cílem je vytvoření co nejobjemnější aluminiové zeměkoule.
Naše koule byla z počátku malinká, ale v průběhu posledního týdne nabrala na obvodu a my jsme se tiše radovali z předpokládané výhry.
Zklamání přišlo, když jsme dorazili do Kladna a na místě jsme spatřili zeměkoule ostatních účastníků – některé byly opravdu "mega". Ale stále jsme doufali, že zvítězíme.
V zápalu mnoha her jsme však na ostatní zeměkoule úplně zapomněli.

Program oslav Dne Země, které se 20. dubna 2012 v Sítenském údolí konaly, byl totiž velice pestrý – zahrnoval psí záchranáře, dravce, mini ZOO, lanové dráhy, výrobu nejrůznějších upomínkových předmětů,…
A pak už přišla chvíle, kdy jsme přestali dýchat a čekali na vyhlášení vítěze...

Jak myslíte, že to dopadlo?

Naše naděje opravdu nebyly zmařeny - naše stříbrná zeměkoule měla obvod 205cm, a my jsme tak získali krásné třetí místo.
Závěrem by celá naše třída chtěla poděkovat starším spolužákům, kteří nám při tvorbě naší zeměkoule vydatně pomáhali - nebýt jich, dodnes bychom kouli neměli tak hezky vytvarovanou a bronzová medaile by nás minula.

M. Ludvíková, organizátorka soutěže
 

 

22. dubna 2012