Adventní navštívení města Drážďany

V čase adventním jsme se vypravili s některými žáky naší školy,kteří v letošním školním roce navštěvují volitelný předmět německý jazyk,  do města Drážďany, abychom navštívili jedno z největších historických muzeí v Evropě, muzeum Hygieny, stálou expozici moderního umění – samozřejmě jsme nemohli vynechat slavné vánoční trhy.

Drážďany jsou pověstné tím, že se po druhé světové válce podařilo z ruin obnovit zašlou krásu a slávu tohoto města. A také tím, že se citlivým způsobem podařilo skloubit starou architekturu s moderní. Důkazem může být vojenské historické muzeum – Militärhistorisches Museum. Bylo velikým zážitkem procházet celým moderním městem.

V stále expozici moderního umění v Albertinu jsme mimo jiné objevili slavná díla romantismu, zvláště Caspara Davida Friedricha a groteskní malby Otty Dixe.

Z Drážďan jsme se vraceli příjemně unaveni, unaveni z velkého množství zážitků, které jsme posbírali během osmihodinového poznávajícího maratonu. Závěrem naší cesty vlakem byl odpočinkový film. Bylo to příjemné.

Mgr. Robert Weinrich

 

1. ledna 2012