Škola před školou podruhé

Když začíná matika, není žádná panika. Vypadá to jako hraní, tohle naše počítání. Čísla, prvky, kruhy, čtverce, naučili jsme se lehce, nepropadnem panice, umíme už číslice …!

V úterý 1.11. 2011 jsme přivítali na návštěvě v prvních třídách opět naše předškoláčky z MŠ Buštěhrad, z MŠ Lidice a podívat se na nás přišly i děti z MŠ Sluníčko z Buštěhradu.

Každý prvňáček vzal k sobě do lavice jednoho předškoláčka a v hodině Matematiky jsme procvičovali na magnetické tabulce geometrické tvary / čtverec, obdélník, kruh, trojúhelník/, zpívali jsme písničky, zacvičili jsme si, zahráli didaktické hry, plnili jsme úkoly v pracovním listě, vymalovávali jsme geometrické tvary a počítali….

„Ouvej, ouvej, běda, běda! Čuník sedí u oběda. Ačkoliv je velký jedlík, dostal jenom jeden knedlík…''

Prvňáčci drželi místo u sebe v lavici předškoláčkům. Pomáhali skládat obrázky z geometrických tvarů do magnetické tabulky a vybarvovali společně geometrické tvary v pracovním listě.

Společně jsme zahráli předškoláčkům didaktickou hru „Na auto“. Kdy jsme z autíčka losovali příklady, které jsme počítali. Za správnou odpověď žáci „ jeli autem“.

Vyučovací hodina byla krátká na to, abychom ukázali co vše už umíme. Tak zase příště …
Už teď se těšíme za měsíc na další setkání.

Mgr. Milena Maršnerová

 

7. listopadu 2011