Konec školního roku

Branné cvičení již tradičně bývá poslední akcí školního roku. Nejinak tomu bylo i letos. Nežli se všichni rozprchneme na prázdniny je dobré se ohlédnout a říci si jaký tento rok opravdu byl. Stručně by se dal charakterizovat jako hektický, hodně pracovní a úspěšný.

Na začátku roku jsme již věděli, že dostáváme grant z EU a že nás na jaře čekají oslavy 120. výročí školy. Obou těchto akcí jsme se zhostili velmi dobře, o čemž svědčí v případě grantu monitorovací zpráva a v případě oslav ohlas veřejnosti.

Nejvíce úspěchů získala škola v tomto roce ve výtvarné výchově. Za nejcennější ocenění lze považovat 3 zlaté medaile v Mezinárodní dětské výtvarné soutěži Lidice 2011 a první místo v soutěži Přemyslovna sv. Anežka Česká. Výtvarná práce žákyně ze 6. třídy se stala součástí mezinárodní putovní výstavy, kterou budeme moci v říjnu vidět i v Praze. Tyto a další výtvarné práce žáků byly u příležitosti výročí školy vydány v kalendáři, který pokřtil kladenský senátor Jiří Dienstbier.

Z několika letošních olympiád byl nejúspěšnější žák 6. třídy, který získal 3. místo v okresním kole přírodopisné olympiády a 4. místo v okresním kole zeměpisné olympiády.

V závěru školního roku se podařilo navázat kontakt s partnerskou školou v Anglii. V současné době se rodí projekt, k němuž si budou obě školy předávat informace prostřednictvím internetu. V příštím školním roce by se mělo uskutečnit první setkání žáků obou škol jak v Česku, tak v Anglii.

O tom, že si škola vede dobře svědčí jednak skutečnost, že žáci vycházející z 9. třídy se všichni dostali na školy, které si sami vybrali, a dále to, že do prvních tříd nastupuje historicky nejvyšší počet žáků – 45. A teď již opravdu hurá na prázdniny!

 

28. června 2011