ŠKOLA V PŘÍRODĚ- HARRACHOV 1.TŘÍDY, 5.-10.6.2011

Školu v přírodě jsme zahájili výletem na Ještěd s projížďkou na lanovce. Děti z nadmořské výšky 1012 m sledovaly naši vlast ze všech světových stran.
Hned druhý den po příjezdu do Harrachova jsme se vydali na výlet k Mumlavským vodopádům, kde jsme se po náročném pochodu odměnili zmrzlinou.
Kromě obdivování této úžasné krajiny, jsme se také pustili do sportování a her. Proběhl veliký fotbalový turnaj, kde 1.A porazila 1.B 6:1.
Ve středu jsme podnikli cestu za pokladem, který byl schován vysoko v horách a v lesích. A den byl zakončen maškarním bálem, kde byla vyhlášena nejlepší maska a žáci se také mohli vydovádět na tanečním parketě.
Předposlední den našeho pobytu byl plný zážitků. Ráno si děti vyrobily rámečky s fotografií a z nasbíraných rostlinek. Šli jsme navštívit místní sklárnu, kde žáci měli možnost vyzkoušet si foukání skla a pozorovali proces výroby různých skleněných předmětů. Den jsme završili grilováním buřtíků.
Cestou domů jsme se ještě zastavili v Českém ráji v malé osadě nazývané Šťastná země, kde žáci plnili úkoly zadané pořadateli. Po splnění těchto úkolů nám byl k dispozici celý areál s dětskými průlezkami a obří trampolínou.
Návrat byl plný slziček štěstí z návratu k rodinám a slziček smutku, že už nám to skončilo.

Marcela Buková a Martina Čihová
 

 

16. června 2011