Hurá!!! Kapříci, Krokodýli, Chobotničky a Žabičky už plavou!

Ve středu 20.4.2011 žáci 2.a 3.ročníků zahájili kurz výuky plavání v Plaveckém bazénu na Kladně. Plavat budeme chodit pravidelně jednou týdně, vždy v pátek, do konce školního roku. První hodinu jsme se seznamovali s vodou, rozdělovali jsme se do družstev podle výkonnosti a potom jsme už jenom plavali a plavali...

Moc se nám tam líbilo, už se těšíme na další lekci!

Pokyny k plavání Plavecké školy Medúza :
a/ Do bazénu nesmějí žáci s horečkou, zánětem očních spojivek, nakažlivými chorobami, osoby zahmyzené.
b/ Žáci nesmí mít v puse žvýkačku, bonbóny, nesmí mít hodinky, zlaté nebo jiné řetízky, prstýnky a jiné předměty, které by mohly být příčinou úrazu.
c/ Oblečení na plavání by mělo být vybíráno s ohledem na rychlé oblékání a svlékání. Nejlépe volné kalhoty, trička, mikiny oblékací přes hlavu. Nevhodné jsou zejména punčocháče, košile s mnoha knoflíčky, příliš těsné oblečení. Na hlavu by mělo mít dítě čepici, kšiltovku.
d/ Z bezpečnostních důvodů se nemohou děti se šperky zúčastnit plavecké výuky.Výjimkou mohou být náušnice těsně přiléhající k ušnímu lalůčku. Cenné věci se doporučují v tento den nechat doma.
e/ Doporučujeme především s mladšími dětmi doma trénovat, jak se správně osušit : dbát na osušení vlásků, zad, vytření oušek a meziprstí nohou. Vzhledem k citlivosti pokožky některých dětí, můžeme doporučit rodičům, aby je po plavání namazali tělovým krémem.
S ohledem na zpravidla vyšší fyzickou náročnost než jsou v současnosti mnohé děti zvyklé je vhodné nechat je na den plavecké výuky i následující noc podstatně déle vyspat.
f/ Prospěšné by bylo apelovat na rodiče, aby děti otužovali. Koupat ve vaně ve vodě maximálně 31 stupňů a teplota místnosti by měla být 20 stupňů. viz. internetové stránky www.vitalia.cz/clanky/otuzovani/

Mgr. Milena Maršnerová
 

 

28. dubna 2011