Vánoční dílny v 2. A a v 2.B

Těšíme se na Vánoce... Kdy už budeme rozbalovat dárky?... Budeme dnes otvírat oříšky?(adventní kalendář)... a mnoho dalších otázek se ozývá každé ráno i během dne v naší třídě. Abychom si to těšení trochu zpestřili, uspořádali jsme vánoční dílny. Přišlo i několik maminek a jeden dědeček. Tvořili jsme všichni v centrech a po dokončení výrobku jsme postoupili do dalšího centra. Vyráběli jsme andělíčky ze stránek starých knih, svíčky z včelího vosku, vánoční lampičky a stromečky z listů, které jsme ochraňovali už od podzimu. Trošku zlata, fantazie, šikovné ruce a výrobky byly na světě. Všechno si děti odnesly domů, pomohou mamince s vánoční výzdobou. Zítra si na vánoční besídce ve třídě konečně rozbalíme dárky a pak honem domů - začít ty vytoužené Vánoce.

Dana Odvárková

Adventní období by mělo být vyplněno rozjímáním, klidem a pohodou. Měli bychom se zastavit a ohlédnout. Opravdu jsme tento rok prožili tak, jak jsme si přáli? Je právě ten nejlepší čas začít přemýšlet, zda ten nadcházející rok nebudeme chtít prožít trochu jinak, lépe… Bohužel však jen málokdo z nás využívá tuto dobu k zamyšlení, pozastavení se.

V úterý 21.12.2010 se u nás ve třídě konalo velice pěkné dopoledne, plné vánoční atmosféry. Za přítomnosti rodičů a prarodičů jsme vytvářeli vánoční přáníčka, zdobili perníčky, polevou, kterou jsme si sami ušlehali, zhotovovali jsme vánoční vazbu v květináči do které jsme namalované perníčky zapichovali. Celé dopoledne jsme si zpestřili vánočním občerstvením, jedli jsme vánoční cukroví a vařili jsme si čaj.

Krásný nový rok 2011, hodně pohody a klidu Vám všem přejí žáci 2.B a tř.učitelka

Mgr. Milena Maršnerová

 

21. prosince 2010