Třetí škola před školou pro předškoláky

Ve čtvrtek 9.12.2010 se konalo již třetí setkání dětí z MŠ Buštěhrad a MŠ Lidice se žáky prvních tříd s názvem Škola před školou.
Tentokrát krátce před desátou hodinou dorazily pouze děti z Lidic a s nimi jejich paní ředitelka a paní učitelka. V každé první třídě jsme přivítali šest budoucích prvňáčků a po zvonění začala opravdová vyučovací hodina.
Tu jsme zahájili povídáním o zimě a hned jsme si i na slovech, která patří k zimě, vyzkoušeli nácvik genetické metody čtení – hláskovou syntézu slov. Děti skládaly z jednotlivých hlásek slova a když si snad nevěděly rady – poradili jim jejich starší kamarádi.

Dalším úkolem bylo správně předvést zimní sporty. Skupinky dětí si vylosovaly kartičky s názvem sportu, prvňáci název přečetli a pak už všichni sport předvedli. A ostatní hádali o jaký sport se jedná.

V průběhu hodiny jsme si stačili i společně zarecitovat a zazpívat a na úplný závěr byl připraven pracovní list – VÁNOCE. Po krátkém povídání o Vánocích děti dokončily kresbu vánočního stromku, nakreslily dárek, který by si přály a při tom všem si procvičily správné držení tužky

Toto setkání bylo velice příjemné a všichni už se těšíme na další Školu před školou, která bude ve středu 12.ledna 2011 opět od 10 hodin dopoledne.

 

15. prosince 2010